Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olen vuonna 1985 syntynyt koiraharrastaja Liperin Vaiviosta. Perheeseeni kuuluu aviomies ja tytär (s.2009) ja poika (s.2012).

Koirat ovat kuuluneet aina elämään. Suoritimme mieheni kanssa kasvattajan peruskurssin vuonna 2010. Haaveena kennelnimi – sitten joskus. Viimein sain anottua kennelnimen ja se myönnettiin 2015 tammikuussa. Kennelnimi "Korpitassun" kuvaa hyvin asuinpaikkaamme.

Tonttia etsittiin yhteistuumin mieheni kanssa ajatellen myös koiria ja lauman mahdollista kasvamista tulevaisuudessa.

Tontti löytyi ja omakotitalon rakentaminen alkoi. Muuttamaan pääsimme joulun alla 2012. Paikka onkin todettu hyväksi: lapsilla ja koirilla on tilaa temmeltää ja näköpiirissä vain metsää – korpea. Joensuun keskustaan meiltä on matkaa n.20km.

Minä ja koirat

 Koiria meillä on ollut aina. Varsinainen harrastaminen alkoi kuitenkin vasta teini-iässä. Oona cairnin kanssa kävin pentukurssin ja agilityn alkeet. Oonalle tuli opetettua temppuja ihan vaan huvin vuoksi.

Alkavat opinnot tyssäsivät orastavan koiraharrastuksen siinä vaiheessa. Muutin opintojen perässä joensuuhun 2005. Elli cairnin kanssa lähdettiin kokeilemaan tokoamista mutta neiti oli aika jästipää eikä pilkun viilaaminen enää tuntunut sopivan aikuisena aloitetun tokon aktiiviseen harrastamiseen. Näiden kahden cairnin myötä cairnin kotitrimmaus tuli myös opeteltua, cairnien trimmauskurssillakin tuli piipahdettua Oonan kanssa aikoinaan. Kotitrimmitaitoa pidetään yllä nyppimisen osalta vanhempieni Sohvi-cairnin sekä Tähti-seropin kanssa.

 

Perusjuttuja kaikille pentuna on tullut opetettua, mutta aktiivinen koiraharrastaminen sai alkunsa vasta Nupun myötä. Nuppu tuli taloon keväällä 2013 ja heti aloitettiin mätsäreissä kiertäminen kun rokotukset antoivat myöden. Näytelmissä käydään usein paikkojen perusteella lähinäyttelyt lähes poikkeuksetta. Nupun näyttelytrimmaukset teen itse sekä trimmaan kasvattini ilmaiseksi.

Syksyllä 2013 aloitettiin tokon alkeiskurssilla. Nuppu osoitti potentiaalia tokon parissa ja jossain vaiheessa mietin uskaltaisiko kisaamaan joskus? Käytiin varovasti kokeilemassa tokomölleissä keväällä 2014 Varkaudessa.

Hienosti meni. Tällä hetkellä ollaan kisattu neljä koetta ja saatu aikaan TK1.  Sääntömuutoksen vuoksi meille tulikin tuumaustauko tokon suhteen ja AVO-startti on vielä haaveiluasteella. Nupun kanssa on suoritettu myös spanielien taipumuskoe sekä mejä-kurssi. Mejässä saatiin viimeinkin aikaan ensimmäinen koestartti ja Nuppu nuuskuttikin mahtavasti heti ykköstuloksen!

Agilityn alkeet aloitettiin Nupun kanssa 2014 syksyllä ja se on huisin hauska laji. Katsotaan miten tyttö kehittyy siinä lajissa mutta tietenkin tähtäimenä on kisaaminen siinäkin lajissa. Sivupuhteina 2015 suoritin koetoimitsija 1. kurssin sekä koetoimitsija 2. kurssin tokossa, joten olen pätevöity tokon koetoimitsija. Nuppu suoritti myös BH-kokeen 2015 keväällä.

Englanninspringerspanieliin päädyin aikanaan sen monipuolisuuden vuoksi ja lienee sanomattakin selvää että Nuppu on nämä lupaukset kyllä täyttänyt moninverroin. Siksi Nupusta tuli Korpitassun ensimmäisen pentueen emä ja kennelin kantanarttu.


Koirakuume nosti taas päätään 2014 ja aina ihailua osakseen saanut malamuuttikuume valtasi mielen taas kerran. Rotua tutkittiin tarkkaan ja rodun uudet harrastusmahdollisuudet kiehtoivat kovin. Pitkän tutkinnan ja harkinnan jälkeen tein pentuvarauksen alaskanmalamuutti tytöstä.

Neiti kotiutui maaliskuulla 2015 ja odotan tytöltä upeaa ulkomuotoa ja vetoharrastuksen uusia mahdollisuuksia. Rodulle tyypillinen kuormanvetokoe on tähtäimessä..katsotaan mitä tyttö tuumii vetohommista kun sen aika tulee :) Taas yksi ikuinen rotu-unelma pääsee toteutumaan tämän tytön myötä- odotan innolla tulevaa!

 

Harrastan monipuolisesti ja aina koiran ehdoilla. Meillä on yleensä aika monta rautaa tulessa samanaikaisesti joka johtaa ehkä siihen että ollaan tasaisen huonoja kaikessa eikä superhyviä missään kun ei osata keskittyä yhteen lajiin kerrallaan =D

Monipuolisuus on kuitenkin käytännössä mukavaa sekä omistajalle että koiralle eikä aiheuta vastaavaa suorituspainetta tai turhautumista kuin ehkä yhteen lajiin keskittyminen voisi aiheuttaa. Kannustan kaikkia kokeilemaan uusia lajeja ehkä yksi ei sovi Sinulle eikä koirallesi mutta toinen voi sopia kuin nenä päähän! Rohkeasti mukaan ja kokeilemaan! Samanhenkiset ihmiset ja upeat koirat ovat enemmän kuin puoliruokaa lajissa kuin lajissa :)


Koiria elämässäni on ollut mukana aina.

Tässä saman katon alla asuneet karvakorvat:

-1986 Englanninspringerspanieli narttu Muffe

-2000 Suomenajokoira narttu Heta

-2002 Cairnterrieri narttu Jillbayn Happy Dream ”Oona”

-2006 Cairnterrieri narttu Prankster's Hello Honey ”Elli”

-2009 Suomenajokoira narttu Jonna (s.2006)

-2010 Saksanmetsästysterrieri narttu FI KVA Aittonevan Pink Sunrise ”Sani”

-2011 Suomenajokoira narttu Linda

-2012 Suomenpystykorva narttu Helmi

-2013 Englanninspringerspanieli narttu Kahdensiskon Catch My Drift ”Nuppu”

-2014 Sekarotuinen narttu Tähti

-2015 Alaskanmalamuutti narttu Nuurvikin Snowy Noxapaga "Tiera"

-2015 saksanmetsästysterrieri Korpitassun Baikal Taiga "Taiga"

-2017 saksanmetsästysterrieri Rasinsalon Beretta "Saaga"

-2018 alaskanmalamuutti No Divas Alice in Wonderland "Diva"©2020 Korpitassun Kennel - suntuubi.com